Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na cukinie jeszcze się nie skończył a dania z cukinii są pyszne. Proponuje zrobić coś podobnego do placka po węgiersku, tylko zamiast placków ziemniaczanych zrobić placki z cukinii.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 21
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3477
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 109
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 838
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 21
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3477
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 109
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 838
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę, solimy i prużymy na rozgrzanym oleju, kiedy mięso jest już prawie miękkie dodajemy pokrojone w paseczki papryki oraz w kostkę ogórki konserwowe. 2. Następnie dodajemy kukurydze bez zalewy i przecier pomidorowy, doprawiamy chili i chwilę gotujemy, sos jest gęsty, więc nie potrzeba go zagęszczać.
3. Cukinie oraz cebulę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach, solimy i wyciskamy sok, najlepiej na sitku ugniatać łyżką. 4. Warzywa przekładamy do miski, wbijamy jajko, dodajemy mąkę oraz obrane i starte na tarce o dużych oczach marchewki. Dokładnie mieszamy i nakładają łyżką smażymy placki na rozgrzanym oleju z obu stron.
5. Placku po usmażeniu układamy w naczyniu, na każdy placek nakładamy farsz i posypujemy startym na tarce o dużych oczach żółtym serem, 6. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy do chwili rozpuszczenia się sera.
7. Placuszki gotowe. 8. Smacznego.