Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy z dnia poprzedniego z obiadu zostaną nam ziemniaki, zawsze znajdzie się ciekawy pomysł na ich wykorzystanie. Tym razem w formie placków z dodatkiem sera ;)
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 17
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 109
Świąteczne smaki.
Odsłon: 95
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 17
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 109
Świąteczne smaki.
Odsłon: 95
Składniki
Ziemniaki i ser dokładnie ugnieść lub przecisnąć przez praskę. Na maśle usmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Do ziemniaków z serem przełożyć cebulę, przyprawy, jaja i bułkę tartą. Całość dokładnie ze sobą połączyć.
Następnie ciasto nakładać łyżką i panierować w bułce tartej formując placki. Kłaść na rozgrzany olej i smażyć z obu stron. Podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie sos pieczarkowy, ale równie dobrze może być czosnkowy :) Smacznego!