Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy z dnia poprzedniego z obiadu zostaną nam ziemniaki, zawsze znajdzie się ciekawy pomysł na ich wykorzystanie. Tym razem w formie placków z dodatkiem sera ;)
Ta aromatyczna zupa z cieciorki rozgrzewa, syci i zachwyca głębią smaku. Świe...
Odsłon: 11417
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 186
Ta aromatyczna zupa z cieciorki rozgrzewa, syci i zachwyca głębią smaku. Świe...
Odsłon: 11417
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 186
Składniki
Ziemniaki i ser dokładnie ugnieść lub przecisnąć przez praskę. Na maśle usmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Do ziemniaków z serem przełożyć cebulę, przyprawy, jaja i bułkę tartą. Całość dokładnie ze sobą połączyć.
Następnie ciasto nakładać łyżką i panierować w bułce tartej formując placki. Kłaść na rozgrzany olej i smażyć z obu stron. Podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie sos pieczarkowy, ale równie dobrze może być czosnkowy :) Smacznego!