Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy z dnia poprzedniego z obiadu zostaną nam ziemniaki, zawsze znajdzie się ciekawy pomysł na ich wykorzystanie. Tym razem w formie placków z dodatkiem sera ;)
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 132
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1828
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14496
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19572
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 132
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1828
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14496
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19572
Składniki
Ziemniaki i ser dokładnie ugnieść lub przecisnąć przez praskę. Na maśle usmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Do ziemniaków z serem przełożyć cebulę, przyprawy, jaja i bułkę tartą. Całość dokładnie ze sobą połączyć.
Następnie ciasto nakładać łyżką i panierować w bułce tartej formując placki. Kłaść na rozgrzany olej i smażyć z obu stron. Podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie sos pieczarkowy, ale równie dobrze może być czosnkowy :) Smacznego!