Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki tatarskie świetnie smakują do pieczonych ziemniaków, grillowanych warzyw albo samodzielnie z sosem z pieczarkami i ogórkami konserwowymi.
Ciasto ptysiowe inaczej ciasto parzone otrzymuje się poprzez zaparzanie mąki...
Odsłon: 65
Makaron z krewetkami w aksamitnym sosie na bazie pancerzy to danie pełne głęb...
Odsłon: 96
Burgery z szarpana wieprzowiną zachwyciły mnie smakiem są pyszne,sycące i gwa...
Odsłon: 262
Ciasto ptysiowe inaczej ciasto parzone otrzymuje się poprzez zaparzanie mąki...
Odsłon: 65
Makaron z krewetkami w aksamitnym sosie na bazie pancerzy to danie pełne głęb...
Odsłon: 96
Burgery z szarpana wieprzowiną zachwyciły mnie smakiem są pyszne,sycące i gwa...
Odsłon: 262
Składniki
Ser długo dojrzewający zetrzyj na tarce. Połącz go z twarogiem, mąką pszenną, jajkiem i mlekiem. Na koniec wsyp tymianek suszony. Wymieszaj. Konsystencja na placki tatarskie powinna przypominać gęstą śmietanę. Jeśli jest zbita, dodaj jeszcze mleko. Kiedy za mocno się leje, dosyp mąki.
Przygotuj jeszcze sos. W misce połącz majonez, śmietanę, cukier i sól. Posiekaj drobno ogórki konserwowe i pieczarki. Dodaj do pozostałych składników i wymieszaj.
Rozgrzej olej rzepakowy. Nakładaj łyżką porcję placka na patelnię. Smaż z dwóch stron na złoty kolor. Podawaj placki tatarskie z sosem.