Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki tatarskie świetnie smakują do pieczonych ziemniaków, grillowanych warzyw albo samodzielnie z sosem z pieczarkami i ogórkami konserwowymi.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Ser długo dojrzewający zetrzyj na tarce. Połącz go z twarogiem, mąką pszenną, jajkiem i mlekiem. Na koniec wsyp tymianek suszony. Wymieszaj. Konsystencja na placki tatarskie powinna przypominać gęstą śmietanę. Jeśli jest zbita, dodaj jeszcze mleko. Kiedy za mocno się leje, dosyp mąki.
Przygotuj jeszcze sos. W misce połącz majonez, śmietanę, cukier i sól. Posiekaj drobno ogórki konserwowe i pieczarki. Dodaj do pozostałych składników i wymieszaj.
Rozgrzej olej rzepakowy. Nakładaj łyżką porcję placka na patelnię. Smaż z dwóch stron na złoty kolor. Podawaj placki tatarskie z sosem.