Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te placki są bardzo smaczne można je jeść same lub z ulubionym sosem.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1654
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 965
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1654
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 965
Składniki
Wszystkie warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach, solimy i odstawiamy na pół godziny.
Po pół godzinie odciskamy płyn z warzyw, dodajemy jajka, mąkę, czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy na jednolitą masę.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placki z obu stron na złoty kolor.Podajemy np. z sosem kurkowym, który smakuje wyśmienicie z tymi plackami.