Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te placki są bardzo smaczne można je jeść same lub z ulubionym sosem.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 89
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 66
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 89
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 66
Składniki
Wszystkie warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach, solimy i odstawiamy na pół godziny.
Po pół godzinie odciskamy płyn z warzyw, dodajemy jajka, mąkę, czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy na jednolitą masę.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placki z obu stron na złoty kolor.Podajemy np. z sosem kurkowym, który smakuje wyśmienicie z tymi plackami.