Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te placki są bardzo smaczne można je jeść same lub z ulubionym sosem.
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3028
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1797
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 456
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 47
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3028
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1797
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 456
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 47
Składniki
Wszystkie warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach, solimy i odstawiamy na pół godziny.
Po pół godzinie odciskamy płyn z warzyw, dodajemy jajka, mąkę, czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy na jednolitą masę.
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placki z obu stron na złoty kolor.Podajemy np. z sosem kurkowym, który smakuje wyśmienicie z tymi plackami.