Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj chciałam polecić placki z cukinii i ziemniaka oraz papryki czerwonej natki pietruszki i cebulki zielonej. Placuszki bardzo sycące i smaczne. Polecam
miska, nóż, tarka, praska do czosnku, łyżka, patelnia,
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5725
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 114
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 126
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 656
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5725
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 114
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 126
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 656
Składniki
Cukinię i ziemniak obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Odłożyć na kilka minut , a gdy puszczą sok odcisnąć z nadmiaru soku. Przełożyć do miski , dodać jajko, oczyszczoną, pokrojoną w drobną kostkę paprykę, posiekaną natkę i cebulkę zieloną , przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz sól i pieprz do smaku. Całość wymieszać do połączenia składników, dodać mąkę i ponownie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej wkładać porcje masy i formować placuszki. Smażyć na złoty kolor z każdej strony. Podawać ze śmietaną lub jogurtem naturalny albo z ulubionym sosem. Smacznego
Przygotowanie składników.
Masa gotowa do smażenia.
Smażenie placuszków.
Placuszki gotowe do podania.