Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z cukinii i marchewki są świetną alternatywą dla znanych i lubianych placków ziemniaczanych. Przygotujesz je szybko i z prostych składników. Pamiętaj o dodaniu szczypty gałki muszkatołowej, która świetnie podkreśla smak warzyw.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 514
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 157
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 514
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 157
Składniki
Marchewkę i cukinię umyj, osusz i obierz ze skórki.
Warzywa zetrzyj na tarce o dużych oczkach, przełóż do miski. Dodaj jajko, mąkę, szczyptę gałki muszkatołowej i przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj.
Na rozgrzany olej wykładaj porcje masy, smaż z obu stron na złoty kolor.