Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z cukinii i marchewki są świetną alternatywą dla znanych i lubianych placków ziemniaczanych. Przygotujesz je szybko i z prostych składników. Pamiętaj o dodaniu szczypty gałki muszkatołowej, która świetnie podkreśla smak warzyw.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 910
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 910
Składniki
Marchewkę i cukinię umyj, osusz i obierz ze skórki.
Warzywa zetrzyj na tarce o dużych oczkach, przełóż do miski. Dodaj jajko, mąkę, szczyptę gałki muszkatołowej i przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj.
Na rozgrzany olej wykładaj porcje masy, smaż z obu stron na złoty kolor.