Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z cukinii i marchewki są świetną alternatywą dla znanych i lubianych placków ziemniaczanych. Przygotujesz je szybko i z prostych składników. Pamiętaj o dodaniu szczypty gałki muszkatołowej, która świetnie podkreśla smak warzyw.
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 39
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 835
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2106
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4106
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 39
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 835
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2106
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4106
Składniki
Marchewkę i cukinię umyj, osusz i obierz ze skórki.
Warzywa zetrzyj na tarce o dużych oczkach, przełóż do miski. Dodaj jajko, mąkę, szczyptę gałki muszkatołowej i przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj.
Na rozgrzany olej wykładaj porcje masy, smaż z obu stron na złoty kolor.