Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z cukinii i marchewki są świetną alternatywą dla znanych i lubianych placków ziemniaczanych. Przygotujesz je szybko i z prostych składników. Pamiętaj o dodaniu szczypty gałki muszkatołowej, która świetnie podkreśla smak warzyw.
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 874
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1479
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 874
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1479
Składniki
Marchewkę i cukinię umyj, osusz i obierz ze skórki.
Warzywa zetrzyj na tarce o dużych oczkach, przełóż do miski. Dodaj jajko, mąkę, szczyptę gałki muszkatołowej i przypraw do smaku solą oraz pieprzem.
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszaj.
Na rozgrzany olej wykładaj porcje masy, smaż z obu stron na złoty kolor.