Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale chrupkie i sycące placki z cukinii i szynki. Delikatny smak cukinii, który przenika się ze smakiem wędzonej szynki. Placki mają cudowny aromat i smakują znakomicie. Idealnie komponują się z sosami śmietanowymi lub grzybowymi oraz dodatkiem warzyw i zieleniny. To bardzo szybki w przygotowaniu posiłek, który zasmakuje każdemu. Idealne na obiad lub kolację. Bardzo dobrze smakują również na zimno przy letnich upałach.
patelnia, miska, nóż, deska do krojenia, tarka
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 79
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 112
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 31
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 38366
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 54
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 79
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 112
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 31
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 38366
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 54
Składniki
Umyj cukinię i zetrzyj na dużych oczkach. Najwygodniej będzie jeżeli zetrzesz cukinię bezpośrednio nad miską. Po starciu cukinii odciśnij sok z miski. Posiekaj drobno pietruszkę, a także zetrzyj cebulę na małych oczkach. Odsącz z niej nadmiar wody. Następnym krokiem będzie dodanie jajka, mąki ziemniaczanej, proszku do pieczenia (ok. pół łyżeczki) oraz dosypanie soli i pieprzu. Możesz także dorzucić posiekaną pietruszkę do masy oraz cebulę. Pokrój plastry szynki w drobne paski i dorzuć miski. Przemieszaj z cukinią.
Z tak przygotowanej masy będą smażone placki. Patelnię rozgrzej na średnim ogniu i dodaj niewielką ilość oleju. Placki z cukinią i szynką smaż na średnim ogniu przez 3-4 minuty z każdej strony, aż się przyrumienią. Tak przygotowane placki podaj z sosem tzatziki lub doprawionym sosem śmietanowym. Na koniec posyp pietruszką. Smacznego!