Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze na świecie placki z cukinii z wędzony łososiem.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326198
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12023
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16660
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5389
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326198
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12023
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16660
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5389
Składniki
Cukinię wymyć, obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach, posolić i odstawić na około 30 minut.
W między czasie obrać marchew i zetrzeć ją na tarce. Koperek dokładnie posiekać, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Cebulę drobno posiekać.
Po 30 minutach dobrze odcisnąć cukinię, dodać koper, czosnek, marchew i cebulę- dokładnie wymieszać.
Do jarzyn dodać jajka, śmietanę, mąkę oraz bułkę tartą, dokładnie wymieszać.
Na sam koniec doprawić pieprzem, solą i sporą porcją papryki wędzonej.
Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć placki na złoto z obu stron. Podawać z plastrami wędzonego łososia. Smacznego;)