Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fioletowe ziemniaki są słodsze od zwykłych, jednak nie tak słodkie jak myślisz (bataty) ;) Robi je się w kilka chwil. Są chrupiące i niesamowicie aromatyczne.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3973
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415502
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2590
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3973
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415502
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2590
Składniki
Ziemniaki obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Oprószamy solą, pozostawiamy na kwadrans, by puściły wodę. Odciskamy. Cebulę, czosnek i natkę siekamy, dodajemy do ziemniaków razem z jajkiem i mąką. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym oleju.