Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fioletowe ziemniaki są słodsze od zwykłych, jednak nie tak słodkie jak myślisz (bataty) ;) Robi je się w kilka chwil. Są chrupiące i niesamowicie aromatyczne.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 703
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 466
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 703
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 466
Składniki
Ziemniaki obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Oprószamy solą, pozostawiamy na kwadrans, by puściły wodę. Odciskamy. Cebulę, czosnek i natkę siekamy, dodajemy do ziemniaków razem z jajkiem i mąką. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym oleju.