Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podaję przepis na pyszne placki z gulaszem czyli placek po zbójnicku. Przepisów na te placki jest dużo , ja podaję moja wersje. mój przepis.
tarka lub maszynka do tarcia, patelnia, miska,
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1859
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4798
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1859
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4798
Składniki
Przygotowanie gulaszu; Mięso myję, osuszam i kroję w kostkę. Następnie oprószam mąką i wkładam na rozgrzany tłuszcz z podsmażoną do zeszklenia cebulką oraz z 2 ząbkami posiekanego czosnku . Do mięsa dodaję obrane , drobno pokrojone pieczarki. Po podsmażeniu dodaję bulion i duszę około 60 minut. Doprawiam do smaku przyprawami. Gulasz zagęszczam mąką wymieszaną w wodzie. Po zagotowaniu zdejmuję z ognia i dodaję śmietanę. Placki; Ziemniaki obieram , płuczę , następnie ścieram razem z obraną cebulą i pozostałymi ząbkami czosnku. Do masy dodaję jajka, przyprawy i tyle mąki aby ciasto po wymieszaniu było gęste . Patelnię rozgrzewam z dodatkiem oleju nakładam porcje masy i smażę rumiane placki z każdej strony. Na talerz nakładam placek polewam gulaszem i przykrywam drugim plackiem. Rada; Placki można smażyć większe i składać na pół. Można nałożyć na placki kleks śmietany gęstej.