Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podaję przepis na pyszne placki z gulaszem czyli placek po zbójnicku. Przepisów na te placki jest dużo , ja podaję moja wersje. mój przepis.
tarka lub maszynka do tarcia, patelnia, miska,
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5614
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1099
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12207
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5160
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1527
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5614
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1099
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12207
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5160
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1527
Składniki
Przygotowanie gulaszu; Mięso myję, osuszam i kroję w kostkę. Następnie oprószam mąką i wkładam na rozgrzany tłuszcz z podsmażoną do zeszklenia cebulką oraz z 2 ząbkami posiekanego czosnku . Do mięsa dodaję obrane , drobno pokrojone pieczarki. Po podsmażeniu dodaję bulion i duszę około 60 minut. Doprawiam do smaku przyprawami. Gulasz zagęszczam mąką wymieszaną w wodzie. Po zagotowaniu zdejmuję z ognia i dodaję śmietanę. Placki; Ziemniaki obieram , płuczę , następnie ścieram razem z obraną cebulą i pozostałymi ząbkami czosnku. Do masy dodaję jajka, przyprawy i tyle mąki aby ciasto po wymieszaniu było gęste . Patelnię rozgrzewam z dodatkiem oleju nakładam porcje masy i smażę rumiane placki z każdej strony. Na talerz nakładam placek polewam gulaszem i przykrywam drugim plackiem. Rada; Placki można smażyć większe i składać na pół. Można nałożyć na placki kleks śmietany gęstej.