Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajna mieszanka placków ziemniaczanych z racuchami. Pychota - warto spróbować!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1210
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11179
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4033
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1394
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1210
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11179
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4033
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1394
Składniki
Ziemniaki dokładnie umyć, obrać. Zetrzeć na tarce o drobnych otworach, lekko odcisnąć. Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Wymieszać ze startymi ziemniakami.
Dodać roztrzepane jajka, mąkę i szczyptę soli. Wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Łyżką kłaść porcje ciasta, lekko je spłaszczać. Smażyć z obu stron na rumiano. Pozostałe jabłka obrać, pokroić na kawałki, udusić z dodatkiem cukru.
Placki smarować twarożkiem i uduszonymi jabłkami, podawać składane po kilka sztuk.