Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajna mieszanka placków ziemniaczanych z racuchami. Pychota - warto spróbować!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8106
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1171
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9883
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4536
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 550
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8106
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1171
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9883
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4536
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 550
Składniki
Ziemniaki dokładnie umyć, obrać. Zetrzeć na tarce o drobnych otworach, lekko odcisnąć. Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Wymieszać ze startymi ziemniakami.
Dodać roztrzepane jajka, mąkę i szczyptę soli. Wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Łyżką kłaść porcje ciasta, lekko je spłaszczać. Smażyć z obu stron na rumiano. Pozostałe jabłka obrać, pokroić na kawałki, udusić z dodatkiem cukru.
Placki smarować twarożkiem i uduszonymi jabłkami, podawać składane po kilka sztuk.