Do góry

Dania główne Przepis na:

Placki z kiszonej kapusty

Placki z kiszonej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 204 Ocena: 2823

Dodano:

Odsłon: 7625

Pyszne kapuściane placuszki. Rumiane, pachnące i lekko kwaskowe. Dobrze smakują z sałatą i kwaśną śmietaną.

Składniki

  • 300 g kapusty kiszonej
  • 200 g mąki
  • 150 ml mleka
  • 1 jajko
  • sól, pieprz
  • przyprawy: kminek, cząber
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z mąki, jajka i mleko przyrządzamy ciasto jak na naleśniki. Kapustę kiszoną dobrze odcedzamy i drobno kroimy. Dodajemy do ciasta. Solimy, pieprzymy, dosypujemy zioła.

  2. Smażymy na złoto na rozgrzanym oleju. Ciasto jest dość zwarte, dlatego do formowania placków używam dwóch łyżek. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń