Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie coś pomiędzy hamburgerem a plackami po węgiersku. Liczy się prostota
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18585
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6841
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18585
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6841
Składniki
Mąkę, jajo zalewamy stopniowo wodą i mieszamy, aby powstała lekko lejąca konsystencja. Uważajcie, aby nie dodać za dużo wody, bo wtedy wyjdzie ciasto na naleśniki. Smażymy placki na odrobinie tłuszczu.
Mięso rozbijamy na kotlety, doprawiamy wedle uznania i smażymy na tłuszczu.
Brokuł jeśli mrożony, gotujemy do miękkości. Jak świeży kroimy na różyczki, blanszujemy. Następnie wrzucamy do blendera, dodajemy jogurt, przyprawy i miksujemy do powstania gęstego sosu.