Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę inne placki z dodatkiem mleka w proszku. Placki bardzo pyszne.
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35572
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1170
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1744
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5911
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35572
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1170
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1744
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5911
Składniki
Mąkę z proszkiem przesiać. Dodać mleko w proszku, olej, cukier.Miksować dolewając tyle mleka ,żeby miało gęstość śmietany.Kłaść łyżką, placuszki na posmarowanej patelni i smażyć.
Obrócić i smażyć z drugiej strony, na wolnym ogniu.
Podawać z konfiturą albo owocowym jogurtem. Można ze śmietaną , czy miodem.