Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z młodej kapusty to wyjątkowa propozycja dla wszystkich miłośników lekkiej, sezonowej kuchni, którzy cenią sobie prostotę i wyrazisty smak. Delikatność młodej kapusty, w połączeniu z chrupkością zielonej cebulki i subtelną ostrością czosnku, sprawiają, że każde kęsy tych placków rozpływają się w ustach, pozostawiając na podniebieniu wiosenną świeżość. Chrupkość skórki dodaje daniu wspaniałego efektu. Placki z młodej kapusty to sposób na szybkie, zdrowe i efektowne danie, idealne na lunch, kolację czy jako przekąska. Ich uniwersalność pozwala podawać je samodzielnie lub z ulubionymi dodatkami.
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 16
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18517
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7074
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30656
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 16
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18517
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7074
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30656
Składniki
W dużej misce wymieszaj kapustę, cebulkę i mąkę. W osobnej, małej misce wymieszaj z kolei jajka, sos sojowy, czarny pieprz i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Połącz zawartość obu misek, dobrze mieszając do uzyskania konsystencji ciasta nadającego się do smażenia.
Na patelni rozgrzej olej. Kładź na rozgrzanym tłuszczu po 3-4 łyżki ciasta i lekko je spłaszcz, tworząc placek. Smaż go na średnio-wysokim ogniu przez 2-3 minuty lub do lekkiego zezłocenia.
Placki z młodej kapusty podawaj od razu po podaniu, na ciepło, najlepiej z dodatkiem ulubionego sosu lub dipu.
Resztki możesz przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce przez 3-4 dni. Podgrzewaj je w kuchence mikrofalowej lub spożywaj na zimno. Alternatywnie możesz je zamrozić, oddzielając od siebie poszczególne placki papierem pergaminowym.
Kapustę bardzo drobno poszatkuj, a zieloną cebulkę posiekaj.