Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz unikalnego i smacznego przepisu na wiosenną przekąskę na słodko? Placki z rabarbarem to istny strzał w dziesiątkę! Ich lekkość i lekko kwaskowaty smak z pewnością przypadnie wielu osobom do gustu.
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 183
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 108
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1235
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4179
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
Odsłon: 1238
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 183
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 108
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1235
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4179
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
Odsłon: 1238
Składniki
Przygotowanie placków rozpocznij od rozczynu. W tym celu w ciepłym mleku rozpuść drożdże z cukrem i odstaw na około 10 minut.
W międzyczasie do miski wsyp mąkę, cukier i sól. Wszystko wymieszaj. Następnie wbij jajko i wlej mleko oraz przygotowany wcześniej rozczyn. Całość wymieszaj do połączenia składników. Ciasto przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około godzinę.
Rabarbar umyj, osusz i pokrój na drobne kawałki. Wrzuć do wyrośniętego ciasta i delikatnie wymieszaj łyżką.
Na patelni rozgrzej olej i za pomocą łyżki wykładaj porcjami ciasto. Smaż placuszki z obu stron, aż się zarumienią. Po usmażeniu placuszki odkładaj na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, który wchłonie nadmiar tłuszczu. Przed podaniem placuszki z rabarbarem oprósz cukrem pudrem.