Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z selera to ciekawa alternatywa dla tradycyjnych placków ziemniaczanych. Są tak samo chrupiące, ale znacznie bardziej wyraziste w smaku. Świetnie pasuje do nich kwaśna śmietana, ale także możesz zwyczajnie polać je keczupem. Placki mogą stanowić przekąskę lub danie główne. Urozmaicają smak mięs, szczególnie wieprzowiny.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2546
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20004
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 528
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 610
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7043
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2546
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20004
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 528
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 610
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7043
Składniki
Seler zetrzyj na tarce o grubych oczkach i przełóż go na sitko położone nad dużą miską.
Cebulę obierz i także zetrzyj na tarce o małych oczkach. Dodaj ją do selera.
Warzywa posyp solą i pozostaw na 20-30 minut. Odciśnij jak najwięcej płynu i przełóż mieszankę do czystej i suchej miski.
Dodaj roztrzepane jajka, mąkę i lekko zgniecione nasiona kopru włoskiego. Dopraw do smaku pieprzem.
Całość dobrze wymieszaj łyżką.
Na patelni rozgrzej olej. Nakładaj placki z selera za pomocą łyżki.
Smaż je z obu stron przez ok. 3-5 minut. Gotowe odkładaj na papierowe ręczniki.
Placki z selera podawaj na ciepło, z dodatkiem kwaśnej śmietany.
Z selera usuń grubą skórkę. Oczyść go z brązowych plam po korzeniach i umyj. Osusz go papierowym ręcznikiem.