Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie i puszyste placki na bazie popularnego serka czekoladowo-orzechowego
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 61
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 35
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 64
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 357
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2576
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 61
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 35
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 64
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 357
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2576
Składniki
W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Do osobnej miski przekładamy serek, dodajemy jajko, mleko i miksujemy to. Stopniowo dosypujemy suche składniki i miksujemy, aż powstanie jednolita masa (gdy jest zbyt gęsta, można dolać jeszcze odrobinę mleka).
Nakładamy po łyżce masy na rozgrzaną patelnię i smażymy z obu stron na rumiano. Placki można podawać z ulubionymi sosami lub bitą śmietaną. Z podanej porcji wychodzi ok. 13 sztuk.