Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie i puszyste placki na bazie popularnego serka czekoladowo-orzechowego
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3702
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2024
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5406
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5466
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3702
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2024
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5406
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5466
Składniki
W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Do osobnej miski przekładamy serek, dodajemy jajko, mleko i miksujemy to. Stopniowo dosypujemy suche składniki i miksujemy, aż powstanie jednolita masa (gdy jest zbyt gęsta, można dolać jeszcze odrobinę mleka).
Nakładamy po łyżce masy na rozgrzaną patelnię i smażymy z obu stron na rumiano. Placki można podawać z ulubionymi sosami lub bitą śmietaną. Z podanej porcji wychodzi ok. 13 sztuk.