Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z gulaszem to jedno z moich ulubionych dań. Danie proste w przygotowaniu a i bardzo smaczne , można z gulaszem , same a także podane z gulaszem i śmietaną. Polecam
rondel, patelnia, miska, tarka, łyżka, ręcznik papierowy, nóż,
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 94
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31249
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 94
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31249
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
Sos grzybowy; oto link do przepisu - https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-sos-grzybowy,2018168,bozena1960.html Placki; Ziemniaki oraz cebulę obrać , opłukać , następnie zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Zlać wodę którą puściły, zostawiając skrobie. Starte odlane ziemniaki zabielić mlekiem by nie ściemniały. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, jajka, bułkę tartą oraz przyprawy do smaku. Po wymieszaniu dodać tyle mąki aby powstała gęsta masa. Wymieszać i smażyć placki na rozgrzanej oliwie na złoty , rumiany kolor z obydwu stron. Po usmażeniu można odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Usmażone placki rozkładać na talerze polać sosem grzybowym lub sosem grzybowym i śmietaną . Smacznego
Danie gotowe do podania.