Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z gulaszem to jedno z moich ulubionych dań. Danie proste w przygotowaniu a i bardzo smaczne , można z gulaszem , same a także podane z gulaszem i śmietaną. Polecam
rondel, patelnia, miska, tarka, łyżka, ręcznik papierowy, nóż,
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 12777
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4137
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43000
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 499
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 379
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 443
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 12777
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4137
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43000
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 499
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 379
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 443
Składniki
Sos grzybowy; oto link do przepisu - https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-sos-grzybowy,2018168,bozena1960.html Placki; Ziemniaki oraz cebulę obrać , opłukać , następnie zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Zlać wodę którą puściły, zostawiając skrobie. Starte odlane ziemniaki zabielić mlekiem by nie ściemniały. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, jajka, bułkę tartą oraz przyprawy do smaku. Po wymieszaniu dodać tyle mąki aby powstała gęsta masa. Wymieszać i smażyć placki na rozgrzanej oliwie na złoty , rumiany kolor z obydwu stron. Po usmażeniu można odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Usmażone placki rozkładać na talerze polać sosem grzybowym lub sosem grzybowym i śmietaną . Smacznego
Danie gotowe do podania.