Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z gulaszem to jedno z moich ulubionych dań. Danie proste w przygotowaniu a i bardzo smaczne , można z gulaszem , same a także podane z gulaszem i śmietaną. Polecam
rondel, patelnia, miska, tarka, łyżka, ręcznik papierowy, nóż,
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 46
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 63
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 535
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 729
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 74
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 46
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 63
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 535
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 729
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 74
Składniki
Sos grzybowy; oto link do przepisu - https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-sos-grzybowy,2018168,bozena1960.html Placki; Ziemniaki oraz cebulę obrać , opłukać , następnie zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Zlać wodę którą puściły, zostawiając skrobie. Starte odlane ziemniaki zabielić mlekiem by nie ściemniały. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, jajka, bułkę tartą oraz przyprawy do smaku. Po wymieszaniu dodać tyle mąki aby powstała gęsta masa. Wymieszać i smażyć placki na rozgrzanej oliwie na złoty , rumiany kolor z obydwu stron. Po usmażeniu można odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Usmażone placki rozkładać na talerze polać sosem grzybowym lub sosem grzybowym i śmietaną . Smacznego
Danie gotowe do podania.