Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11530
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5001
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1236
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10140
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1499
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11530
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5001
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1236
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10140
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1499
Składniki
Ziemniaki i seler starłem na tarce o dużych oczkach. Filet z kurczaka pokroiłem w kostkę ,dodałem do ziemniaków i selera razem z posiekanym szczypiorkiem ,pokrojoną w piórka cebulą ,pokrojonym czosnkiem ,ziołami prowansalskimi i mąką ( ilość zależy od gatunku ziemniaka ,ja dałem 5 czubatych łyżek). Doprawiłem do smaku solą oraz pieprzem ,dokładnie wymieszałem. Smażyłem na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano ,osączyłem z nadmiaru tłuszczu. Podałem ciepłe ze śmietaną.