Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 70
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 70
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 98
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 42
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 70
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 70
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 98
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 42
Składniki
Ziemniaki i seler starłem na tarce o dużych oczkach. Filet z kurczaka pokroiłem w kostkę ,dodałem do ziemniaków i selera razem z posiekanym szczypiorkiem ,pokrojoną w piórka cebulą ,pokrojonym czosnkiem ,ziołami prowansalskimi i mąką ( ilość zależy od gatunku ziemniaka ,ja dałem 5 czubatych łyżek). Doprawiłem do smaku solą oraz pieprzem ,dokładnie wymieszałem. Smażyłem na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano ,osączyłem z nadmiaru tłuszczu. Podałem ciepłe ze śmietaną.