Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 20
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 144
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1319
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 20
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 144
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1319
Składniki
Ziemniaki i seler starłem na tarce o dużych oczkach. Filet z kurczaka pokroiłem w kostkę ,dodałem do ziemniaków i selera razem z posiekanym szczypiorkiem ,pokrojoną w piórka cebulą ,pokrojonym czosnkiem ,ziołami prowansalskimi i mąką ( ilość zależy od gatunku ziemniaka ,ja dałem 5 czubatych łyżek). Doprawiłem do smaku solą oraz pieprzem ,dokładnie wymieszałem. Smażyłem na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano ,osączyłem z nadmiaru tłuszczu. Podałem ciepłe ze śmietaną.