Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne placki ziemniaczane bez tarcia, z gotowanych ziemniaków super przepis na wykorzystanie pozostałych ziemniaków z obiadu idealne na każdą okazję lub ciepłą kolację najlepiej smakuje podane ze śmietaną.
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 125
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1150
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 63
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 125
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1150
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 63
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj, przeciśnij przez praskę. Cebulę i czosnek obierz i podsmaż na oleju, dodaj do ziemniaków, następnie dodaj jajko, mąkę oraz przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Z masy ziemniaczanej formuj placuszki i smaż na małym ogniu z obu stron na złoty kolor. Placki podawaj ze śmietaną.
Placki również dobrze smakują podane z sosem pomidorowym.