Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne placki ziemniaczane bez tarcia, z gotowanych ziemniaków super przepis na wykorzystanie pozostałych ziemniaków z obiadu idealne na każdą okazję lub ciepłą kolację najlepiej smakuje podane ze śmietaną.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4681
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12690
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5714
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7180
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4681
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12690
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5714
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7180
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj, przeciśnij przez praskę. Cebulę i czosnek obierz i podsmaż na oleju, dodaj do ziemniaków, następnie dodaj jajko, mąkę oraz przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Z masy ziemniaczanej formuj placuszki i smaż na małym ogniu z obu stron na złoty kolor. Placki podawaj ze śmietaną.
Placki również dobrze smakują podane z sosem pomidorowym.