Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze placki są trochę inaczej przygotowane jak zwykle. Przepis bardzo prosty , placki bardzo smaczne . Polecam
miska, tarka, ręcznik papierowy, nóż, łyżka, patelnia,
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1584
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 955
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1584
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 955
Składniki
Ziemniaki oraz cebulę obrać , opłukać , następnie zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Zlać wodę którą puściły, zostawiając skrobie. Starte odlane ziemniaki zabielić mlekiem by nie ściemniały. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, jajka, bułkę tartą oraz przyprawy do smaku. Po wymieszaniu dodać tyle mąki aby powstała gęsta masa. Wymieszać i smażyć placki na rozgrzanej oliwie na złoty , rumiany kolor z obydwu stron. Po usmażeniu można odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Smacznego
Masa na placki ziemniaczane.
Smażenie placków ziemniaczanych .
Placki gotowe do podania.