Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Placki z marchewką i dodatkiem płatków owsianych, warzywa starce na tarce o dużych oczkach. Placki są pyszne, jeżeli nie wierzycie to musicie wypróbować przepis. Polecam
miska, nóż, tarka, praska do czosnku, łyżka, patelnia, widelec,
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 352
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 67
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 352
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 67
Składniki
Ziemniaki , marchewkę oraz cebulę i ząbki czosnku obrać. Warzywa opłukać, następnie ziemniaki , marchewkę oraz cebulę zetrzeć do miski na tarce o dużych oczkach. Dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, jajka, przyprawy oraz płatki owsiane. Wymieszać do połączenia składników i na koniec dodać mąkę i ponownie wymieszać. ( mąki tyle by ciasto nie było zbyt gęste ale też nie zbyt rzadkie ). Po wymieszaniu na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oleju nakładać porcje masy , formować placuszki i smażyć na rumiany, złoty kolor z każdej strony. Ja zawsze więcej podsmażam bo takie właśnie placki u mnie lubią mocniej podsmażone. Podawać ze śmietaną lub gęstym jogurtem naturalnym. Smacznego
Masa na placki gotowa.
Smażenie placków.
Placki gotowe do podania. Smacznego.