Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lepiej smakują niż tradycyjne.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113143
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 547
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 903
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 648
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113143
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 547
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 903
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 648
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć i lekko odsączyć z nadmiaru soku. Paprykę oczyścić, rozdrobnić rozdrabniaczem do warzyw i połączyć z masą ziemniaczaną. Dodać jajka, mąkę, bułkę tartą, zmiażdżony czosnek, lub startą cebulę, przyprawić solą, papryką mieloną i pieprzem do smaku i dokładnie wyrobić masę. Na patelni rozgrzać olej, kłaść łyżką niewielkie placuszki, i oprószyć przyprawą do gyrosa. Smażyć z obu stron na niezbyt dużym ogniu na rumiano.
Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym i podawać jeszcze ciepłe z kwaśną śmietaną.