Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lepiej smakują niż tradycyjne.
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 17
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 109
Świąteczne smaki.
Odsłon: 95
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 17
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 109
Świąteczne smaki.
Odsłon: 95
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć i lekko odsączyć z nadmiaru soku. Paprykę oczyścić, rozdrobnić rozdrabniaczem do warzyw i połączyć z masą ziemniaczaną. Dodać jajka, mąkę, bułkę tartą, zmiażdżony czosnek, lub startą cebulę, przyprawić solą, papryką mieloną i pieprzem do smaku i dokładnie wyrobić masę. Na patelni rozgrzać olej, kłaść łyżką niewielkie placuszki, i oprószyć przyprawą do gyrosa. Smażyć z obu stron na niezbyt dużym ogniu na rumiano.
Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym i podawać jeszcze ciepłe z kwaśną śmietaną.