Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane w wersji po polsku z tartych ziemniaków i kiszonej kapusty. Niezwykle chrupiące, lekko kwaskowate, idealne na bezmięsny obiad. Świetnie komponują się z sosem pieczarkowym, śmietaną lub jogurtem naturalnym.
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 502
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 145
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 502
Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 145
Składniki
Przygotuj placki ziemniaczane z kapustą kiszoną: Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce na średnich oczkach. Następnie przełóż je na gazę lub gęste sitko i odsącz z nadmiaru płynu.
Kapustę kiszoną odsącz z zalewy i drobno poszatkuj. Dodaj do ziemniaków.
Cebulę pokrój w drobną kostkę. Przełóż do miski z warzywami.
Do przygotowanych warzyw wbij jajka, wsyp mąkę pszenną, sól i pieprz. Składniki dokładnie wymieszaj.
Placki smaż na patelni z rozgrzanym olejem z dwóch stron na złoty kolor.
Przygotuj sos pieczarkowy: Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni z rozgrzanym olejem.
Pieczarki umyj, pokrój na plasterki i dorzuć na patelnię z przyrumienioną cebulą. Smaż do odparowania wody. Pod koniec smażenia na patelnię dodaj łyżkę mąki. Składniki przemieszaj.
Do podsmażonych pieczarek wlej śmietankę 30%. Sos dopraw solą i pieprzem.
Placki ziemniaczane z kapustą kiszoną podawaj w towarzystwie sosu pieczarkowego. Smacznego!