Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane w wersji po polsku z tartych ziemniaków i kiszonej kapusty. Niezwykle chrupiące, lekko kwaskowate, idealne na bezmięsny obiad. Świetnie komponują się z sosem pieczarkowym, śmietaną lub jogurtem naturalnym.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1536
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231940
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1536
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231940
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Składniki
Przygotuj placki ziemniaczane z kapustą kiszoną: Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce na średnich oczkach. Następnie przełóż je na gazę lub gęste sitko i odsącz z nadmiaru płynu.
Kapustę kiszoną odsącz z zalewy i drobno poszatkuj. Dodaj do ziemniaków.
Cebulę pokrój w drobną kostkę. Przełóż do miski z warzywami.
Do przygotowanych warzyw wbij jajka, wsyp mąkę pszenną, sól i pieprz. Składniki dokładnie wymieszaj.
Placki smaż na patelni z rozgrzanym olejem z dwóch stron na złoty kolor.
Przygotuj sos pieczarkowy: Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni z rozgrzanym olejem.
Pieczarki umyj, pokrój na plasterki i dorzuć na patelnię z przyrumienioną cebulą. Smaż do odparowania wody. Pod koniec smażenia na patelnię dodaj łyżkę mąki. Składniki przemieszaj.
Do podsmażonych pieczarek wlej śmietankę 30%. Sos dopraw solą i pieprzem.
Placki ziemniaczane z kapustą kiszoną podawaj w towarzystwie sosu pieczarkowego. Smacznego!