Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintne, puszyste i najpyszniejsze placki po węgiersku które jemy w rodzinie od lat. Zaraziłam nimi już wiele osób. Wyjątkowe połączenie składników. Grzybów leśnych nie należy zastępować innymi, grzyby robią to danie !
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3052
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 133
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 57
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 68
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3052
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 133
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 57
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 68
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Składniki
Placki ziemniaczane: Ziemniaki obieramy i miksujemy prawie na miazgę. Można je także zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Zostawiamy na sitku ok. 20 minut do odsączenia. Wylewamy wodę, skrobię która została na dnie dolewamy do masy ziemniaczanej. Do masy ziemniaczanej dodajemy: - mąkę pszenną i ziemniaczaną - 2 jaja - cebulę drobno posiekaną lub zmiksowaną - czosnek przeciśnięty przez praskę - sól - pieprz Mieszamy składniki i smażymy. _________________________________________________ Do placków przygotowujemy: - gulasz węgierski z gęstym sosem - smażone grzyby leśne ( prawdziwki, podgrzybki itp). Grzyby można udusić z masłem i podać z sosem - sos pomidorowy przygotowujemy z passaty, koncentratu, oregano, czosnku, bazylii. Osobiście, do tych placków wybieram pikantny ketchup dobrej marki. ____________________________________________________ Na placku umieszczamy gulasz, posypujemy odrobiną ogórka kiszonego, ew. konserwowego, przykrywamy to drugim plackiem. Na wierzchu rozprowadzamy grzyby leśne, polewamy sosem pomidorowym lub ketchupem. Dekorujemy koperkiem lub pietruszką. Smacznego !