Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintne, puszyste i najpyszniejsze placki po węgiersku które jemy w rodzinie od lat. Zaraziłam nimi już wiele osób. Wyjątkowe połączenie składników. Grzybów leśnych nie należy zastępować innymi, grzyby robią to danie !
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 131
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37407
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 56
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 131
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
Placki ziemniaczane: Ziemniaki obieramy i miksujemy prawie na miazgę. Można je także zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Zostawiamy na sitku ok. 20 minut do odsączenia. Wylewamy wodę, skrobię która została na dnie dolewamy do masy ziemniaczanej. Do masy ziemniaczanej dodajemy: - mąkę pszenną i ziemniaczaną - 2 jaja - cebulę drobno posiekaną lub zmiksowaną - czosnek przeciśnięty przez praskę - sól - pieprz Mieszamy składniki i smażymy. _________________________________________________ Do placków przygotowujemy: - gulasz węgierski z gęstym sosem - smażone grzyby leśne ( prawdziwki, podgrzybki itp). Grzyby można udusić z masłem i podać z sosem - sos pomidorowy przygotowujemy z passaty, koncentratu, oregano, czosnku, bazylii. Osobiście, do tych placków wybieram pikantny ketchup dobrej marki. ____________________________________________________ Na placku umieszczamy gulasz, posypujemy odrobiną ogórka kiszonego, ew. konserwowego, przykrywamy to drugim plackiem. Na wierzchu rozprowadzamy grzyby leśne, polewamy sosem pomidorowym lub ketchupem. Dekorujemy koperkiem lub pietruszką. Smacznego !