Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintne, puszyste i najpyszniejsze placki po węgiersku które jemy w rodzinie od lat. Zaraziłam nimi już wiele osób. Wyjątkowe połączenie składników. Grzybów leśnych nie należy zastępować innymi, grzyby robią to danie !
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34148
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1351
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34148
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1351
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113596
Składniki
Placki ziemniaczane: Ziemniaki obieramy i miksujemy prawie na miazgę. Można je także zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Zostawiamy na sitku ok. 20 minut do odsączenia. Wylewamy wodę, skrobię która została na dnie dolewamy do masy ziemniaczanej. Do masy ziemniaczanej dodajemy: - mąkę pszenną i ziemniaczaną - 2 jaja - cebulę drobno posiekaną lub zmiksowaną - czosnek przeciśnięty przez praskę - sól - pieprz Mieszamy składniki i smażymy. _________________________________________________ Do placków przygotowujemy: - gulasz węgierski z gęstym sosem - smażone grzyby leśne ( prawdziwki, podgrzybki itp). Grzyby można udusić z masłem i podać z sosem - sos pomidorowy przygotowujemy z passaty, koncentratu, oregano, czosnku, bazylii. Osobiście, do tych placków wybieram pikantny ketchup dobrej marki. ____________________________________________________ Na placku umieszczamy gulasz, posypujemy odrobiną ogórka kiszonego, ew. konserwowego, przykrywamy to drugim plackiem. Na wierzchu rozprowadzamy grzyby leśne, polewamy sosem pomidorowym lub ketchupem. Dekorujemy koperkiem lub pietruszką. Smacznego !