Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintne, puszyste i najpyszniejsze placki po węgiersku które jemy w rodzinie od lat. Zaraziłam nimi już wiele osób. Wyjątkowe połączenie składników. Grzybów leśnych nie należy zastępować innymi, grzyby robią to danie !
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 813
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 411
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15203
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1860
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 813
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 411
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15203
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1860
Składniki
Placki ziemniaczane: Ziemniaki obieramy i miksujemy prawie na miazgę. Można je także zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Zostawiamy na sitku ok. 20 minut do odsączenia. Wylewamy wodę, skrobię która została na dnie dolewamy do masy ziemniaczanej. Do masy ziemniaczanej dodajemy: - mąkę pszenną i ziemniaczaną - 2 jaja - cebulę drobno posiekaną lub zmiksowaną - czosnek przeciśnięty przez praskę - sól - pieprz Mieszamy składniki i smażymy. _________________________________________________ Do placków przygotowujemy: - gulasz węgierski z gęstym sosem - smażone grzyby leśne ( prawdziwki, podgrzybki itp). Grzyby można udusić z masłem i podać z sosem - sos pomidorowy przygotowujemy z passaty, koncentratu, oregano, czosnku, bazylii. Osobiście, do tych placków wybieram pikantny ketchup dobrej marki. ____________________________________________________ Na placku umieszczamy gulasz, posypujemy odrobiną ogórka kiszonego, ew. konserwowego, przykrywamy to drugim plackiem. Na wierzchu rozprowadzamy grzyby leśne, polewamy sosem pomidorowym lub ketchupem. Dekorujemy koperkiem lub pietruszką. Smacznego !