Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane dla smakoszy pikantnych potraw.
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 107
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 65
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5007
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6818
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 107
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 65
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5007
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6818
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki, cebulę obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Papryczkę chili, natkę pietruszki drobno posiekać. Masę ziemniaczaną przełożyć na sitko i odsączyć. Następnie przełożyć do miski, wbić jajko, wsypać mąkę, dodać posiekaną papryczkę chili i natkę pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć cienkie placuszki na wolnym ogniu z obu stron by stały się chrupiące. Placuszki będą odrobinę ostre, więc najlepiej zastosować jako dodatek gęsty jogurt naturalny posypany cukrem trzcinowym.