Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane dla smakoszy pikantnych potraw.
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 325
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3332
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 325
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 3332
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki, cebulę obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Papryczkę chili, natkę pietruszki drobno posiekać. Masę ziemniaczaną przełożyć na sitko i odsączyć. Następnie przełożyć do miski, wbić jajko, wsypać mąkę, dodać posiekaną papryczkę chili i natkę pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć cienkie placuszki na wolnym ogniu z obu stron by stały się chrupiące. Placuszki będą odrobinę ostre, więc najlepiej zastosować jako dodatek gęsty jogurt naturalny posypany cukrem trzcinowym.