Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane dla smakoszy pikantnych potraw.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1310
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24901
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 95
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1310
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24901
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 95
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki, cebulę obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Papryczkę chili, natkę pietruszki drobno posiekać. Masę ziemniaczaną przełożyć na sitko i odsączyć. Następnie przełożyć do miski, wbić jajko, wsypać mąkę, dodać posiekaną papryczkę chili i natkę pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać tłuszcz, smażyć cienkie placuszki na wolnym ogniu z obu stron by stały się chrupiące. Placuszki będą odrobinę ostre, więc najlepiej zastosować jako dodatek gęsty jogurt naturalny posypany cukrem trzcinowym.