Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Całkowicie nowe wydanie tradycyjnych placków ziemniaczanych.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326517
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12098
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16911
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5534
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326517
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12098
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16911
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5534
Składniki
Pietruszkę, koperek i szczypiorek umyć i posiekać.
Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na drobnej tarce. Wbić jajka, dodać mąkę pszenną, pietruszkę, koperek, szczypiorek i chrzan.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Placki ziemniaczane smażyć na rozgrzanym ogniu, z każdej strony przez ok. 5min.
Gotowe placki przełożyć na ręcznik papierowy, aby odsączyć tłuszcz.
Placki podawać z kwaśną śmietaną i pieczarkami podsmażonymi na maśle. Smacznego !!!