Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane z cukinią to świetny pomysł na śniadanie, obiad czy też kolację. Placuszki przygotowuje się bardzo szybko i są mega chrupiące i smaczne. Dzieciaki na pewno będą zajadać takie placuszki i szybko znikną z talerza.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11843
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16039
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5075
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11843
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16039
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5075
Składniki
Ziemniaki i cukinię obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Następnie odlewamy powstałą wodę z warzyw. Do ziemniaków i cukinii dodajemy sól i pieprz. Wbijamy jajko i wsypujemy mąkę. Całość dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy kwaśną śmietanę i mieszamy dokładnie do połączenia się składników. Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy. Łyżką wykładamy masę formując zgrabne placuszki. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Usmażone placki wykładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć tłuszcz. Smacznego ;)