Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane z cukinią to świetny pomysł na śniadanie, obiad czy też kolację. Placuszki przygotowuje się bardzo szybko i są mega chrupiące i smaczne. Dzieciaki na pewno będą zajadać takie placuszki i szybko znikną z talerza.
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 297
Gołąbki bezmięsne w pysznym sosie pomidorowym - idealne na postny lub tani ob...
Odsłon: 138
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 297
Gołąbki bezmięsne w pysznym sosie pomidorowym - idealne na postny lub tani ob...
Odsłon: 138
Składniki
Ziemniaki i cukinię obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Następnie odlewamy powstałą wodę z warzyw. Do ziemniaków i cukinii dodajemy sól i pieprz. Wbijamy jajko i wsypujemy mąkę. Całość dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy kwaśną śmietanę i mieszamy dokładnie do połączenia się składników. Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy. Łyżką wykładamy masę formując zgrabne placuszki. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Usmażone placki wykładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć tłuszcz. Smacznego ;)