Do góry

Dania główne Przepis na:

Placki ziemniaczane z czerwonym pesto

Placki ziemniaczane z czerwonym pesto

Autor:

Przepisów i artykułów: 725 Ocena: 48467

Dodano:

Odsłon: 2329

Polubiłam placki ziemniaczane w momencie, kiedy odkryłam ten przepis.

Składniki

  • ziemniaki średniej wielkości 10 szt
  • cebula 1 szt
  • mąka 2 łyżki
  • sól, pieprz
  • jajko 1 szt
  • olej do smażenia
  • czerwone pesto 200 g
  • kilka liści sałaty lodowej
  • pasta z twarogu: ser biały 20 dkg, cebula, sól, mielona czerwona papryka, śmietana 1 łyżka
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Surowe ziemniaki utrzeć, dodać cebule pokrojoną w kostkę, mąkę, jajko, przyprawy. Wszystko razem wymieszać na jednolitą masę.

    Przygotować pastę twarogową, sposób wykonania na moim profilu: https://smaker.pl/przepis-quot-bryndza-quot-pasta-serowa,104157.html

    Placki smażyć na rozgrzanym oleju, tak aby miały złoty kolor. Jeden usmażony placek smarować pastą serową, nakładać liście sałaty lodowej, przykładać drugim plackiem ziemniaczanym. Wierzch smarować czerwonym pesto.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń