Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane z dodatkiem cukinii i dyni są bardzo smaczne i delikatniejsze od samych ziemniaczanych.
Ziemniaki obrać i zetrzeć na drobnej tarce, odlać nadmiar wody.
Obraną dynię bez pestek i cukinię ze skórką zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z odrobiną soli, odcisnąć.
Odciśniętą dynię i cukinię połączyć z ziemniakami, dodać jajko i obie mąki.
Doprawić do smaku solą i pieprzem, połączyć z majonezem, wymieszać.
Na rozgrzaną patelnię z olejem łyżką nakładać porcje ciasta i smażyć z obu stron na rumiano.
Usmażone placki osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Bardzo szybkie i proste danie, a zarazem przepyszne. Karkówka z dynią to idea...
Odsłon: 1356
Placki ziemniaczane obchodzą dziś swoje święto ( dzień placków ziemniaczanych...
Odsłon: 150
Wiosna to idealny czas na lekkie i zdrowe, chociaż wciąż sycące sałatki. Połą...
Odsłon: 180
Szybki i łatwy przepis na pyszny deser, z bitą śmietaną, ciasteczkami oraz bi...
Odsłon: 202
Pyszna przekąska na wieczór czy spotkanie z znajomymi. Bedzie smakować każdemu:)
Odsłon: 59
Wiosna to idealny czas na lekkie i zdrowe, chociaż wciąż sycące sałatki. Połą...
Odsłon: 180
Szybki i łatwy przepis na pyszny deser, z bitą śmietaną, ciasteczkami oraz bi...
Odsłon: 202
Pyszna przekąska na wieczór czy spotkanie z znajomymi. Bedzie smakować każdemu:)
Odsłon: 59
Składniki
Ziemniaki obrać i zetrzeć na drobnej tarce, odlać nadmiar wody.
Obraną dynię bez pestek i cukinię ze skórką zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z odrobiną soli, odcisnąć.
Odciśniętą dynię i cukinię połączyć z ziemniakami, dodać jajko i obie mąki.
Doprawić do smaku solą i pieprzem, połączyć z majonezem, wymieszać.
Na rozgrzaną patelnię z olejem łyżką nakładać porcje ciasta i smażyć z obu stron na rumiano. Usmażone placki osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Burgery wołowe z grilla
Dania główne
Bryzol
Dania główne
Chłopski garnek z kiełbasą i ziemniakami
Dania główne
Tarta ze szparagami
Burgery wołowe z grilla
Aromatyczna klasyka. Jak zwykle dania grillowe powinny być wyraziste, łatwe i...
Odsłon: 28
Bryzol
Obowiązkowa pozycja na stołówkach pracowniczych i barach w czasach PRLu
Odsłon: 378