Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane z dodatkiem cukinii i dyni są bardzo smaczne i delikatniejsze od samych ziemniaczanych.
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 67
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 44
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 95
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 67
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 44
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 95
Składniki
Ziemniaki obrać i zetrzeć na drobnej tarce, odlać nadmiar wody.
Obraną dynię bez pestek i cukinię ze skórką zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z odrobiną soli, odcisnąć.
Odciśniętą dynię i cukinię połączyć z ziemniakami, dodać jajko i obie mąki.
Doprawić do smaku solą i pieprzem, połączyć z majonezem, wymieszać.
Na rozgrzaną patelnię z olejem łyżką nakładać porcje ciasta i smażyć z obu stron na rumiano. Usmażone placki osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.