Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i chrupiące placki ziemniaczane z grzybami to smaczne i sycące danie zwłaszcza o tej porze roku smakują najlepiej.
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 131
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1230
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 74
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 131
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1230
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 74
Składniki
Ziemniaki obierz i zetrzyj na tarce zostaw na 10 minut, lekko przechylając miskę. Po tym czasie odlej zebrany sok, przytrzymaj i przyciągnij dłonią jeszcze raz i odlej jeszcze zebrany sok. Do ziemniaków dodaj mąkę,jajka , cebulę, sól i pieprz , wymieszaj masę ziemniaczaną. Na patelni rozgrzej olej, łyżka nakładaj masę i smaż na małym ogniu około 2-3 minuty z każdej strony. Po wyjęciu układaj na ręczniki papierowe żeby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Grzyby obierz, oczyść i opłukaj. Na patelni rozgrzej masło dodaj pokrojoną cebulę oraz grzyby. Duś około 35 minut w razie potrzeby podłej wodą. Dodaj pokrojoną natkę pietruszki,dopraw solą i pieprzem. Na koniec dodaj śmietanę.
Placki ziemniaczane podawaj na ciepło z dodatkiem grzybów. Smacznego.