Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie to jedno z moich ulubionych dań. Placki ziemniaczane uwielbiam, a już z gulaszem to wprost przepadam. Danie proste i bardzo syte. Polecam
rondel, miska, nóż, deska do krojenia, łyżka drewniana,
Składniki
Oto link na moje placki ziemniaczane; https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-placki-ziemniaczane,2002745,bozena1960.html Przygotowanie gulaszu; Mięso po umyciu i osuszeniu pokryć w różnej wielkości kostkę, przełożyć do miski. Do mięsa dodać przyprawy wymieszać. Oprószyć mąką pszenną. Smażyć na rozgrzanym maśle klarownym do zrumienienia, następnie podlać wodą około 1/3 szklanki o (poj. 250 ml) i dusić około 15 minut. Po tym czasie dodać pokrojoną w kostkę cebulę, podlać jeszcze szklanką wody i dusić jeszcze około 30 minut, do miękkości mięsa. Na koniec gulasz zagęścić mąką wymieszaną w wodzie. Placki rozłozyć na talerze i polać gulaszem. Smacznego. Rada; Do gulaszu można dodać pokrojone w kostkę warzywa. Gulasz można również zabielić śmietaną.
Danie gotowe do podania.
Przygotowany gulasz.