Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie złożone z placków ziemniaczanych, gulaszu drobiowego. Danie obficie posypane startą mozzarellą oraz z dodatkiem śmietany. Podane z ulubionymi surówkami. Danie bardzo smaczne i sycące. Polecam
głębsza patelnia, tarka, miska, nóż, deska, łyżka,
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 341
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54730
Rzadko już teraz robię i jadam słodkości. Niedawno jednak udało mi się odtwor...
Odsłon: 2941
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 610
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 620
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 341
Sernik rosyjski to bardzo puszysty sernik w którym do masy serowej dodaje się...
Odsłon: 54730
Rzadko już teraz robię i jadam słodkości. Niedawno jednak udało mi się odtwor...
Odsłon: 2941
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 610
Wigilijne danie bez ości!
Odsłon: 620
Składniki
Przepis na gulasz drobiowy oto link; https://smaker.pl/przepisy-dania-glowne/przepis-gulasz-drobiowy,1990115,bozena1960.html Placki ziemniaczane ; Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Przełożyć na sitko aby pozbyć się wytwarzającego płynu. Odcisnąć jeszcze dłonią i masę ziemniaczaną przełożyć do miski. Do ziemniaków zetrzeć na tarce o małych oczkach obraną cebulę, dodać jajka, sól i pieprz do smaku oraz mąkę - wymieszać. (dodać tyle mąki aby ciasto było nie za luźne ale też nie za gęste). Na patelni rozgrzać olej nakładać porcje masy i smażyć nie za duże i nie za grube placki. Smażyć na złoty kolor, po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Na talerze nakładać po 3 - 4 placuszki, polać gulaszem drobiowym , obficie posypać startą mozzarellą , dodać śmietanę. Podać z ulubionymi surówkami. Smacznego
Placki po usmażeniu.
Gulasz gotowy do podania.
Danie gotowe do podania.