Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane inaczej.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2232
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1846
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2232
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1846
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować, ostudzić i zmielić. Dodać obie mąki, jajka, masło, mleko i sól do smaku. Masę dokładnie utrzeć. Jabłka obrać, bardzo drobno poszatkować i wymieszać z masą ziemniaczaną. Kłaść łyżką placki na rozgrzany olej, smażyć z obu stron na złoto i podawać posypane cukrem waniliowym.