Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na kabaczki w pełni czas więc przyrządzić pyszne placuszki.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7943
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1268
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13731
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7943
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1268
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13731
Składniki
Ziemniaki, kabaczka i cebulę po obraniu umyć. Z kabaczka usunąć także gniazdo nasienne. Wszystko pokroić na kawałki. Cebulę i kabaczek wrzucić do rozdrabniacza i dokładnie zmiksować po czym przełożyć do miski. Wytworzony nadmiar soku można odlać. Ziemniaki także zmiksować i dodać je do wcześniej rozdrobnionych składników.
Dodać mąkę, jajka i przyprawy do smaku i wymieszać masę. Na patelnię wlewać olej i kłaść porcje ciasta ziemniaczanego i smażyć placki na złoty kolor z obu stron. Usmażone odsączyć na ręczniku papierowym po czym kłaść na talerze. Podawać z posłodzoną śmietanką, jogurtem lub z samym cukrem.