Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na kabaczki w pełni czas więc przyrządzić pyszne placuszki.
Historia tych grzanek jest taka, że miałam 3 bułki serowe, z których nie wied...
Odsłon: 47
Jak drobne wypieki oprócz pierniczków przygotowujecie na święta? Jeśli nie ma...
Odsłon: 96
Wolno, z atencją i starannie gotowany CARAPULCRA CHACHAPOYA czyli gulasz lud...
Odsłon: 59
Wigilijne śledzie w śmietanie to najlepsze śledzie , które zawsze muszą być n...
Odsłon: 608
Historia tych grzanek jest taka, że miałam 3 bułki serowe, z których nie wied...
Odsłon: 47
Jak drobne wypieki oprócz pierniczków przygotowujecie na święta? Jeśli nie ma...
Odsłon: 96
Wolno, z atencją i starannie gotowany CARAPULCRA CHACHAPOYA czyli gulasz lud...
Odsłon: 59
Wigilijne śledzie w śmietanie to najlepsze śledzie , które zawsze muszą być n...
Odsłon: 608
Składniki
Ziemniaki, kabaczka i cebulę po obraniu umyć. Z kabaczka usunąć także gniazdo nasienne. Wszystko pokroić na kawałki. Cebulę i kabaczek wrzucić do rozdrabniacza i dokładnie zmiksować po czym przełożyć do miski. Wytworzony nadmiar soku można odlać. Ziemniaki także zmiksować i dodać je do wcześniej rozdrobnionych składników.
Dodać mąkę, jajka i przyprawy do smaku i wymieszać masę. Na patelnię wlewać olej i kłaść porcje ciasta ziemniaczanego i smażyć placki na złoty kolor z obu stron. Usmażone odsączyć na ręczniku papierowym po czym kłaść na talerze. Podawać z posłodzoną śmietanką, jogurtem lub z samym cukrem.