Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze placki trochę inne jak zwykle, z mąką gryczana, serem feta bez laktozy i z dużą ilością koperku. Placki bardzo proste w wykonaniu i bardzo smaczne. Polecam.
tarka, nóż , miska, praska do czosnku, łyżka, patelnia,
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113076
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 464
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 801
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 600
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113076
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 464
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 801
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 600
Składniki
Ziemniaki po obraniu i opłukaniu zetrzeć na tarce o drobnych oczkach razem z obraną cebulą, lekko odsączyć z nadmiaru wody. Dodać posiekany koperek , przeciśnięty przez praskę czosnek , jajko , mąkę gryczaną oraz sól do smaku. Całość dokładnie wymieszać. Na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek z przygotowanego ciasta usmażyć nie za grube placki. Smażyć z obydwu stron na złoty kolor. Po usmażeniu podawać je jeszcze z większą ilością koperku i obficie posypane serem feta. Smacznego.
Pyszne placki ziemniaczane gotowe do podania.