Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze placki trochę inne jak zwykle, z mąką gryczana, serem feta bez laktozy i z dużą ilością koperku. Placki bardzo proste w wykonaniu i bardzo smaczne. Polecam.
tarka, nóż , miska, praska do czosnku, łyżka, patelnia,
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 96
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4772
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 96
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4772
Składniki
Ziemniaki po obraniu i opłukaniu zetrzeć na tarce o drobnych oczkach razem z obraną cebulą, lekko odsączyć z nadmiaru wody. Dodać posiekany koperek , przeciśnięty przez praskę czosnek , jajko , mąkę gryczaną oraz sól do smaku. Całość dokładnie wymieszać. Na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek z przygotowanego ciasta usmażyć nie za grube placki. Smażyć z obydwu stron na złoty kolor. Po usmażeniu podawać je jeszcze z większą ilością koperku i obficie posypane serem feta. Smacznego.
Pyszne placki ziemniaczane gotowe do podania.