Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze placki trochę inne jak zwykle, z mąką gryczana, serem feta bez laktozy i z dużą ilością koperku. Placki bardzo proste w wykonaniu i bardzo smaczne. Polecam.
tarka, nóż , miska, praska do czosnku, łyżka, patelnia,
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16144
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4928
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16144
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4928
Składniki
Ziemniaki po obraniu i opłukaniu zetrzeć na tarce o drobnych oczkach razem z obraną cebulą, lekko odsączyć z nadmiaru wody. Dodać posiekany koperek , przeciśnięty przez praskę czosnek , jajko , mąkę gryczaną oraz sól do smaku. Całość dokładnie wymieszać. Na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek z przygotowanego ciasta usmażyć nie za grube placki. Smażyć z obydwu stron na złoty kolor. Po usmażeniu podawać je jeszcze z większą ilością koperku i obficie posypane serem feta. Smacznego.
Pyszne placki ziemniaczane gotowe do podania.