Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze placki trochę inne jak zwykle, z mąką gryczana, serem feta bez laktozy i z dużą ilością koperku. Placki bardzo proste w wykonaniu i bardzo smaczne. Polecam.
tarka, nóż , miska, praska do czosnku, łyżka, patelnia,
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 68
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2072
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 643
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 68
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2072
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 643
Składniki
Ziemniaki po obraniu i opłukaniu zetrzeć na tarce o drobnych oczkach razem z obraną cebulą, lekko odsączyć z nadmiaru wody. Dodać posiekany koperek , przeciśnięty przez praskę czosnek , jajko , mąkę gryczaną oraz sól do smaku. Całość dokładnie wymieszać. Na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek z przygotowanego ciasta usmażyć nie za grube placki. Smażyć z obydwu stron na złoty kolor. Po usmażeniu podawać je jeszcze z większą ilością koperku i obficie posypane serem feta. Smacznego.
Pyszne placki ziemniaczane gotowe do podania.