Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio miałam chęć na placki ziemniaczane oraz wędzoną makrelę, postanowiłam połączyć te dwa składniki dodać nutkę świeżości w postaci świeżej natki pietruszki i gotowe zniknęły z talerza w oka mgnieniu.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Składniki
Ziemniaki ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Odstawiamy na sicie aby puściły nadmiar soku. Następnie przekładamy do miski, sok wylewamy a skrobie z dna dodajemy do ziemniaków.
Z Makreli zdejmujemy skórę, oddzielamy od ości i rozdrabniamy w palcach. Dodajemy do ziemniaków.
Dodajemy 2 łyżki mąki pszennej, jedno jajko oraz na koniec drobno posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie mieszamy.
Smażymy niewielkie placuszki na rozgrzanym oleju, następnie odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podajemy jako danie główne lub przystawka. U mnie zniknęły w mgnieniu.