Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio miałam chęć na placki ziemniaczane oraz wędzoną makrelę, postanowiłam połączyć te dwa składniki dodać nutkę świeżości w postaci świeżej natki pietruszki i gotowe zniknęły z talerza w oka mgnieniu.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 935
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27012
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5620
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 935
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 239
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27012
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 62
Składniki
Ziemniaki ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Odstawiamy na sicie aby puściły nadmiar soku. Następnie przekładamy do miski, sok wylewamy a skrobie z dna dodajemy do ziemniaków.
Z Makreli zdejmujemy skórę, oddzielamy od ości i rozdrabniamy w palcach. Dodajemy do ziemniaków.
Dodajemy 2 łyżki mąki pszennej, jedno jajko oraz na koniec drobno posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie mieszamy.
Smażymy niewielkie placuszki na rozgrzanym oleju, następnie odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podajemy jako danie główne lub przystawka. U mnie zniknęły w mgnieniu.