Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki. Placuszki proste w przygotowaniu, a co najważniejsze smaczne. Polecam
miska, tarka, nóż, praska do czosnku, łyżka, patelnia, ręcznik papierowy,
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14572
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19638
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14572
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19638
Składniki
Ziemniaki , marchewkę, cebulę oraz czosnek obrać, nastepnie ziemniaki , marchewkę oraz cebulę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach do miski, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodać jajka oraz przyprawy wymieszać do połączenia składników i na koniec masę połączyć z mąką pszenną. Po połączeniu masę nakładać porcjami na rozgrzany na patelni olej i smażyć placki na rumiany , złoty kolor z każdej strony. Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podawać z maślanką lub jak kto woli w towarzystwie śmietany czy cukru. Smacznego
Masa na placki gotowa .
Smażenie placków.
Placki gotowe do podania.