Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki. Placuszki proste w przygotowaniu, a co najważniejsze smaczne. Polecam
miska, tarka, nóż, praska do czosnku, łyżka, patelnia, ręcznik papierowy,
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8535
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 570
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8535
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 570
Składniki
Ziemniaki , marchewkę, cebulę oraz czosnek obrać, nastepnie ziemniaki , marchewkę oraz cebulę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach do miski, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodać jajka oraz przyprawy wymieszać do połączenia składników i na koniec masę połączyć z mąką pszenną. Po połączeniu masę nakładać porcjami na rozgrzany na patelni olej i smażyć placki na rumiany , złoty kolor z każdej strony. Odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Podawać z maślanką lub jak kto woli w towarzystwie śmietany czy cukru. Smacznego
Masa na placki gotowa .
Smażenie placków.
Placki gotowe do podania.