Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny pomysł na obiad :)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113597
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1354
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113597
Składniki
GULASZ Cebulkę kroimy drobno i podsmażamy na maśle, dodajemy marchew pokrojoną w talarki oraz pokrojone w niewielka kostkę mięso. Całość podlewamy lekko wodą i dusimy około 10-15 minut. Dodajemy drobno pokrojoną cukinię, czosnek, pieczarki i wszystko dusimy ok 5 minut. Dodajemy przyprawy i kukurydzę i gotujemy chwilę. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Całość mieszamy, gotujemy 2 minutki i gotowe.
PLACKI ZIEMNIACZANE Zmielone ziemniaki dajemy do miski, dodajemy jajka, sól, pieprz i całość mieszamy.Dodajemy mąkę-tak by ciasto trochę zgęstniało, około 1 niepełną szklankę. Na patelnię dajemy olej, dobrze go rozgrzewamy i wykładamy ciasto, rozprowadzamy je na patelni by uzyskać duży placek. Smażymy z dwóch stron na złoty kolor.Na połowę gorącego placka dajemy gulasz, całość lekko posypujemy żółtym serem i zamykamy placek. I gotowe :)