Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna odsłona placków ziemniaczanych. Tym razem podawanych z gotowanymi jabłkami. Pyszne połączenie prostych składników daje niesamowite wrażenia smakowe! Spróbujcie i przygotujcie sobie ten prosty i syty posiłek! :-)
Świąteczne smaki.
Odsłon: 86
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 53
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 92
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 184
Świąteczne smaki.
Odsłon: 86
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 53
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 92
Pierniczki to smak i aromat świąt A takie nadziewane powidłami i oblane deli...
Odsłon: 184
Składniki
Jabłka myjemy, obieramy i usuwamy gniazda nasienne. kroimy w plasterki i przekładamy do rondelka z niewielką ilością wody. Gotujemy aż się rozpadną, doprawiamy cukrem i cynamonem.
Ziemniaki obieramy, myjemy, cebule obieramy i trzemy na tarce o najmniejszych oczkach. Dodajemy jajko i mąkę oraz doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano. Placki podajemy z gorącymi jabłkami. Smacznego! :-)