Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna odsłona placków ziemniaczanych. Tym razem podawanych z gotowanymi jabłkami. Pyszne połączenie prostych składników daje niesamowite wrażenia smakowe! Spróbujcie i przygotujcie sobie ten prosty i syty posiłek! :-)
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 943
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23095
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15515
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 943
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23095
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15515
Składniki
Jabłka myjemy, obieramy i usuwamy gniazda nasienne. kroimy w plasterki i przekładamy do rondelka z niewielką ilością wody. Gotujemy aż się rozpadną, doprawiamy cukrem i cynamonem.
Ziemniaki obieramy, myjemy, cebule obieramy i trzemy na tarce o najmniejszych oczkach. Dodajemy jajko i mąkę oraz doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano. Placki podajemy z gorącymi jabłkami. Smacznego! :-)