Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są chrupiące i smakują wybornie.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7936
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1243
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13714
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7936
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1243
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13714
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki, cebulę, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Wbić jajka, dodać mąkę, bułkę tartą, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dobrze wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, kłaść łyżką zgrabne placuszki i smażyć z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowy i podawać z kwaśną śmietaną. SMACZNEGO.