Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niektórzy dbają o to, by mi się za bardzo w domu nie nudziło i przynoszą lub wysyłają różne "wynalazki" do przetestowania. W zasadzie co mi tam szkodzi spróbować. Jeśli na blogu nie ma, to znaczy, że był niewypał. Zdarzało się niejednokrotnie. Ale im więcej wtop, tym więcej człowiek się uczy. Te gorąco polecam. I nie jojczeć mi, że zwykłe z pyr są najlepsze, bo przecież o tym doskonale wiem. To oczywista oczywistość! Jednak czasami należy swoją kuchnię odświeżyć, bo piszę to ja Arek Gie! AmenT
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1769
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 304
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 725
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17160
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1769
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 304
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 725
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17160
Składniki
Kaszę gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Grzyby namaczamy i gotujemy przez 40 minut. Odcedzamy i drobno kroimy. Dodajemy do kaszy. Wrzucamy natkę. Ziemniaki i cebulę ścieramy na drobnej tarce. Odciskamy z wody, dodajemy do kaszy razem z przeciśniętym przez praskę, czosnkiem. Wbijamy jajka, wsypujemy mąkę, dokładnie łączymy z pozostałymi składnikami. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Placki smażymy na rozgrzanym oleju.