Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane można przygotować z różnymi dodatkami. Z rzodkiewką i szczypiorkiem są oryginalne i bardzo smaczne.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30931
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3640
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4528
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1142
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30931
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3640
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4528
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1142
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o średnich otworach, osączyć z wody, włożyć do miski.
Dodać posiekany szczypiorek i startą na tarce umytą rzodkiewkę.
Wbić jajko, dodać majonez i mąkę. Przyprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Wszystkie przygotowane składniki razem dokładnie wymieszać. Na rozgrzany olej nakładać porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.