Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane można przygotować z różnymi dodatkami. Z rzodkiewką i szczypiorkiem są oryginalne i bardzo smaczne.
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 1946
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 63
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 106
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 1946
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 63
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 106
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o średnich otworach, osączyć z wody, włożyć do miski.
Dodać posiekany szczypiorek i startą na tarce umytą rzodkiewkę.
Wbić jajko, dodać majonez i mąkę. Przyprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Wszystkie przygotowane składniki razem dokładnie wymieszać. Na rozgrzany olej nakładać porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.