Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane można przygotować z różnymi dodatkami. Z rzodkiewką i szczypiorkiem są oryginalne i bardzo smaczne.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 769
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1590
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6103
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8934
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 769
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1590
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6103
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8934
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o średnich otworach, osączyć z wody, włożyć do miski.
Dodać posiekany szczypiorek i startą na tarce umytą rzodkiewkę.
Wbić jajko, dodać majonez i mąkę. Przyprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Wszystkie przygotowane składniki razem dokładnie wymieszać. Na rozgrzany olej nakładać porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.