Do góry

Dania główne Przepis na:

Placki ziemniaczane z rzodkiewką

Placki ziemniaczane z rzodkiewką

Autor:

Przepisów i artykułów: 78 Ocena: 476

Dodano:

Odsłon: 5151

Placki ziemniaczane można przygotować z różnymi dodatkami. Z rzodkiewką i szczypiorkiem są oryginalne i bardzo smaczne.

Składniki

  • ziemniaki 1 kg
  • rzodkiewka 1 pęczek
  • szczypiorek 1 pęczek
  • jajko 1 szt
  • majonez 1 łyżka
  • mąka pszenna 2 łyżki
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Placki ziemniaczane z rzodkiewką

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o średnich otworach, osączyć z wody, włożyć do miski.

  2. Dodać posiekany szczypiorek i startą na tarce umytą rzodkiewkę.

  3. Wbić jajko, dodać majonez i mąkę. Przyprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.

  4. Wszystkie przygotowane składniki razem dokładnie wymieszać.
    Na rozgrzany olej nakładać porcje ciasta i smażyć z obu stron na złoty kolor.
    Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń