Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczane inaczej.
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41659
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4814
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45754
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 41659
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe skrzydełka z kurczaka, smażone...
Odsłon: 4814
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45754
Składniki
Przygotowanie: Ziemniaki obrać, utrzeć i dobrze odcisnąć z wody. Dodać śmietanę, mąkę, jaja, sól i pieprz do smaku. Mięso wypłukać, pokroić na porcje, posypać solą czosnkową, pieprzem i bardzo cienko utłuc. Na rozgrzaną patelnię z olejem kłaść cienki porcje ciasta ziemniaczanego wielkości ubitego mięsa, na wierzch placków układać rozbite, przyprawione mięso, następnie przykryć kolejną warstwą ciasta ziemniaczanego. Smażyć z obu stron na rumiano.