Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki farsz na placku ziemniaczanym smakuje wspaniale.
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2106
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 54
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 81
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 144
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 157
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2106
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 54
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 81
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 144
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 157
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać, również zetrzeć na tarce i wraz z mąką oraz szczyptą soli i pieprzu dodać do ziemniaków, dokładnie wymieszać. Na małej patelni rozgrzać olej i smażyć na nim placki 6-7 minut z każdej strony. Po usmażeniu odstawić w ciepłe miejsce. Szpinak przebrać, odciąć ogonki, listki umyć, gotować 5 minut w posolonej wodzie., a następnie osączyć i posiekać. Czosnek obrać, drobno posiekać i dodać do szpinaku. Jajka ubić z mlekiem, solą i pieprzem do smaku, wymieszać ze szpinakiem i usmażyć na rozgrzanym maśle. Jajecznicę wyłożyć na placki i od razu podawać.