Do góry

Dania główne Przepis na:

Placki ziemniaczane ze szpinakiem

Placki ziemniaczane ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2538 Ocena: 18837

Dodano:

Odsłon: 1892

Taki farsz na placku ziemniaczanym smakuje wspaniale.

Składniki

  • 50 dag ziemniaków
  • 40 dag szpinaku
  • 1 biała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 jajka
  • 3 łyżki masła
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżka mleka
  • sól i pieprz do smaku
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Placki ziemniaczane ze szpinakiem

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać, również zetrzeć na tarce i wraz z mąką oraz szczyptą soli i pieprzu dodać do ziemniaków, dokładnie wymieszać. Na małej patelni rozgrzać olej i smażyć na nim placki 6-7 minut z każdej strony. Po usmażeniu odstawić w ciepłe miejsce. Szpinak przebrać, odciąć ogonki, listki umyć, gotować 5 minut w posolonej wodzie., a następnie osączyć i posiekać. Czosnek obrać, drobno posiekać i dodać do szpinaku. Jajka ubić z mlekiem, solą i pieprzem do smaku, wymieszać ze szpinakiem i usmażyć na rozgrzanym maśle. Jajecznicę wyłożyć na placki i od razu podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń