Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki farsz na placku ziemniaczanym smakuje wspaniale.
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 164815
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 324
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 78
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 164815
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 324
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 78
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać, również zetrzeć na tarce i wraz z mąką oraz szczyptą soli i pieprzu dodać do ziemniaków, dokładnie wymieszać. Na małej patelni rozgrzać olej i smażyć na nim placki 6-7 minut z każdej strony. Po usmażeniu odstawić w ciepłe miejsce. Szpinak przebrać, odciąć ogonki, listki umyć, gotować 5 minut w posolonej wodzie., a następnie osączyć i posiekać. Czosnek obrać, drobno posiekać i dodać do szpinaku. Jajka ubić z mlekiem, solą i pieprzem do smaku, wymieszać ze szpinakiem i usmażyć na rozgrzanym maśle. Jajecznicę wyłożyć na placki i od razu podawać.