Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące placki o lekkim smaku szpinakowym
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 3391
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 495
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 1098
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 3391
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 495
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 1098
Składniki
Obrałam ziemniaki, cebule i czosenk.
Wszytko starłam na tarce.
Masę ziemniaczaną wymieszałam z mąką, jajem i szczyptą soli. Szpinak pokroiłam i przesmażyłam go na oliwie z czosnkiem. Dodałam go do masy ziemniaczanej.
Placki usmażyłam na rumiano i chrupko na oleju rzepakowym. Kremowe w środku i chrupkie na zewnątrz. Smacznego :)