Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące placki o lekkim smaku szpinakowym
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 261
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1089
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 261
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1089
Składniki
Obrałam ziemniaki, cebule i czosenk.
Wszytko starłam na tarce.
Masę ziemniaczaną wymieszałam z mąką, jajem i szczyptą soli. Szpinak pokroiłam i przesmażyłam go na oliwie z czosnkiem. Dodałam go do masy ziemniaczanej.
Placki usmażyłam na rumiano i chrupko na oleju rzepakowym. Kremowe w środku i chrupkie na zewnątrz. Smacznego :)