Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczano - kapuściane z prażoną cebulką to placki z kiszonej kapusty drobno szatkowanej, tartych ziemniaków i oczywiście prażonej cebulki. Placki są inspirowane fuczkami bieszczadzkimi czyli plackami z samej kiszonej kapusty, które ostatnio bardzo mi posmakowały.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Do miski wsypałam mąkę pszenną. Wbiłam jajko i wlałam gęsty kefir. Wszystko wymieszałam łyżką do uzyskania jednolitej konsystencji. Kapustę kiszoną odcisnęłam i drobno poszatkowałam. Dodałam ją do ciasta. Następnie obrałam ziemniaki i starłam je na tarce na drobnych oczkach. Starte ziemniaki odcisnęłam i dodałam do ciasta. Na koniec dodałam jeszcze prażoną cebulkę, przyprawiłam ciasto solą i pieprzem i wszystko dokładnie wymieszałam. Na patelni rozgrzałam kilka łyżek oleju i wyłożyłam porcje ciasta formując owalne placki. Placki smażyłam na średnim ogniu z każdej strony na rumiany kolor. Usmażone placki wykładałam na talerz przykryty ręcznikiem papierowym. Placki podałam na ciepło bez żadnych dodatków, bo same w sobie są smaczne i wyraziste.