Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczano - kapuściane z prażoną cebulką to placki z kiszonej kapusty drobno szatkowanej, tartych ziemniaków i oczywiście prażonej cebulki. Placki są inspirowane fuczkami bieszczadzkimi czyli plackami z samej kiszonej kapusty, które ostatnio bardzo mi posmakowały.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 20993
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 117
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 271
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 20993
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 117
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 271
Składniki
Do miski wsypałam mąkę pszenną. Wbiłam jajko i wlałam gęsty kefir. Wszystko wymieszałam łyżką do uzyskania jednolitej konsystencji. Kapustę kiszoną odcisnęłam i drobno poszatkowałam. Dodałam ją do ciasta. Następnie obrałam ziemniaki i starłam je na tarce na drobnych oczkach. Starte ziemniaki odcisnęłam i dodałam do ciasta. Na koniec dodałam jeszcze prażoną cebulkę, przyprawiłam ciasto solą i pieprzem i wszystko dokładnie wymieszałam. Na patelni rozgrzałam kilka łyżek oleju i wyłożyłam porcje ciasta formując owalne placki. Placki smażyłam na średnim ogniu z każdej strony na rumiany kolor. Usmażone placki wykładałam na talerz przykryty ręcznikiem papierowym. Placki podałam na ciepło bez żadnych dodatków, bo same w sobie są smaczne i wyraziste.