Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczano - kapuściane z prażoną cebulką to placki z kiszonej kapusty drobno szatkowanej, tartych ziemniaków i oczywiście prażonej cebulki. Placki są inspirowane fuczkami bieszczadzkimi czyli plackami z samej kiszonej kapusty, które ostatnio bardzo mi posmakowały.
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 122
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 223
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 235
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5174
...ale pyszny.
Odsłon: 789
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 122
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 223
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 235
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5174
...ale pyszny.
Odsłon: 789
Składniki
Do miski wsypałam mąkę pszenną. Wbiłam jajko i wlałam gęsty kefir. Wszystko wymieszałam łyżką do uzyskania jednolitej konsystencji. Kapustę kiszoną odcisnęłam i drobno poszatkowałam. Dodałam ją do ciasta. Następnie obrałam ziemniaki i starłam je na tarce na drobnych oczkach. Starte ziemniaki odcisnęłam i dodałam do ciasta. Na koniec dodałam jeszcze prażoną cebulkę, przyprawiłam ciasto solą i pieprzem i wszystko dokładnie wymieszałam. Na patelni rozgrzałam kilka łyżek oleju i wyłożyłam porcje ciasta formując owalne placki. Placki smażyłam na średnim ogniu z każdej strony na rumiany kolor. Usmażone placki wykładałam na talerz przykryty ręcznikiem papierowym. Placki podałam na ciepło bez żadnych dodatków, bo same w sobie są smaczne i wyraziste.