Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki ziemniaczano - kapuściane z prażoną cebulką to placki z kiszonej kapusty drobno szatkowanej, tartych ziemniaków i oczywiście prażonej cebulki. Placki są inspirowane fuczkami bieszczadzkimi czyli plackami z samej kiszonej kapusty, które ostatnio bardzo mi posmakowały.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457202
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1324
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2176
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 535
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457202
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1324
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2176
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 535
Składniki
Do miski wsypałam mąkę pszenną. Wbiłam jajko i wlałam gęsty kefir. Wszystko wymieszałam łyżką do uzyskania jednolitej konsystencji. Kapustę kiszoną odcisnęłam i drobno poszatkowałam. Dodałam ją do ciasta. Następnie obrałam ziemniaki i starłam je na tarce na drobnych oczkach. Starte ziemniaki odcisnęłam i dodałam do ciasta. Na koniec dodałam jeszcze prażoną cebulkę, przyprawiłam ciasto solą i pieprzem i wszystko dokładnie wymieszałam. Na patelni rozgrzałam kilka łyżek oleju i wyłożyłam porcje ciasta formując owalne placki. Placki smażyłam na średnim ogniu z każdej strony na rumiany kolor. Usmażone placki wykładałam na talerz przykryty ręcznikiem papierowym. Placki podałam na ciepło bez żadnych dodatków, bo same w sobie są smaczne i wyraziste.