Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja na temat placków ziemniaczanych. Bardzo proste a jednocześnie zaskakująco pyszne połączenie. Pomysł i wykonanie mojego partnera :)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1359
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11183
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4049
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1399
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1359
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11183
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4049
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1399
Składniki
Warzywa myjemy, obieramy i szatkujemy w melakserze (lub trzemy na tarce). Odstawiamy na kilka minut, potem dobrze odciskamy. Dodajemy mąkę i przyprawiamy solą i pieprzem
Placuszki smażymy na oleju z obu stron. Będą dość ciemne - marchewka szybciej się przypieka i karmelizuje. Placki są słodsze niż tradycyjne ziemniaczane. Podajemy solo, z sosem mięsnym lub grzybowym