Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie placki ziemniaczane a nie lubicie ich trzeć ? Podam wam dobre rozwiązanie na szybszy sposób tarkowania ziemniaków na placki. A przepis którym się z wami podzielę jest dobrym rozwiązaniem z marchewką taki kamuflaż przed dziećmi które nie lubią marchewki. Mam przykład na mojej córce nie lubi marchwi a placki zajadała ze smakiem aż miło było patrzeć.
Przygotować ziemniaki obrać je, tak samo postąpić z marchwią i cebulą. Jak już mamy obrane wszystko wtedy dokładnie umyć i odlać wodę. Gdy już mamy wszystko obrane i umyte, zetrzeć na tarce jarzynowej drobnej.
Do startych ziemniaków, marchwi i cebuli wbić całe jajka, wsypać sól oraz pieprz i mąkę dodać również śmietanę. Całość dokładnie wymieszać za pomocą łyżki do połączenia się ze sobą wszystkich składników.
Jak już mamy przygotowaną masę na placki. Na dużą patelnię wlać olej, rozgrzać go. Nakładać kopiastą łyżkę masy ziemniaczanej, wyrównać ją ( polecam na wierzch wlać sok powstały z tartych ziemniaków który jest w masie ). Tak przygotowane placki smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor. Usmażone placki układać na talerzu.
Usmażone placki podawać ze swoim ulubionym dodatkiem, np. sosem pieczarkowym czy z gulaszem u nas tradycyjnie jak w domu rodzinnym z cukrem i śmietaną. Miała być u mnie babka ziemniaczana ale w domu przegłosowali woleli placki. Składniki są na większą rodzinę jeśli u kogoś jest mniejsza wystarczy zmniejszyć ilość podanych składników. Czas podany razem z tarciem ziemniaków.
Przepis dnia
najpyszniejsze ciasto marchewkowe jakie jadłam. Wilgotne, aromatyczne, przeła...
Odsłon: 14004
"Taco" zrobione z tartej marchewki i żółtego sera z wtopionym liściem rukoli....
Odsłon: 566
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1675
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17460
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 416
Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.
Odsłon: 7678
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1675
Kolorowa,niskokaloryczna i pyszna sałatka
Odsłon: 17460
Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...
Odsłon: 416
Pyszna, bardzo szybka i prosta sałatka z serkiem pleśniowym.
Odsłon: 7678
Składniki
Przygotować ziemniaki obrać je, tak samo postąpić z marchwią i cebulą. Jak już mamy obrane wszystko wtedy dokładnie umyć i odlać wodę. Gdy już mamy wszystko obrane i umyte, zetrzeć na tarce jarzynowej drobnej.
Do startych ziemniaków, marchwi i cebuli wbić całe jajka, wsypać sól oraz pieprz i mąkę dodać również śmietanę. Całość dokładnie wymieszać za pomocą łyżki do połączenia się ze sobą wszystkich składników.
Jak już mamy przygotowaną masę na placki. Na dużą patelnię wlać olej, rozgrzać go. Nakładać kopiastą łyżkę masy ziemniaczanej, wyrównać ją ( polecam na wierzch wlać sok powstały z tartych ziemniaków który jest w masie ). Tak przygotowane placki smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor. Usmażone placki układać na talerzu.
Usmażone placki podawać ze swoim ulubionym dodatkiem, np. sosem pieczarkowym czy z gulaszem u nas tradycyjnie jak w domu rodzinnym z cukrem i śmietaną. Miała być u mnie babka ziemniaczana ale w domu przegłosowali woleli placki. Składniki są na większą rodzinę jeśli u kogoś jest mniejsza wystarczy zmniejszyć ilość podanych składników. Czas podany razem z tarciem ziemniaków.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Soczysta karkówka z grilla
Dania główne
Siekane kotleciki drobiowe
Dania główne
Ślimaczki z młodej kapusty
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Soczysta karkówka z grilla
Soczysta karkówka z grilla jest marzeniem każdego organizującego rodzinne bar...
Odsłon: 129
Siekane kotleciki drobiowe
Siekane kotleciki drobiowe z groszkiem to doskonała alternatywa dla tradycyjn...
Odsłon: 515